Harta site Contacte
Loading
Pagina Proiectului “Responsabilitate individuală şi cetăţenie activă” poate fi consultată în Compartimentul „Informare Europeană” al Portalului
Informare Europeană
Alte centre de resurse

 
Alianța Franceză
Programul-cadru de cooperare și acțiune culturală franco-moldavă, semnat la Chișinău în iulie 2000, în cadrul reuniunii Comisiei mixte, a desemnat Alianța Franceză din Moldova ca fiind operatorul de cooperare culturală și lingvistică al Ambasadei Franței în Moldova.
Pe lîngă localurile pedagogice, săli de cursuri, de reuniuni și de formări, Alianța Franceză dispune și de o galerie de expoziții precum și de o mediatecă, unică în Republica Moldova după renovarea sa din 2012. Aceste localuri permit organizarea de activități culturale, artistice și lingvistice ale Alianței Franceze în capitală.

Parteneră a Agenției franceze pentru promovarea învățămîntului superior, admitere și mobilitate internațională, Alianța Franceză găzduiește și un Spațiu Campus France. Ea este de asemenea, și sediul rețelei de foști absolvenți și bursieri francofoni din Republica Moldova, « ReF Moldova ».

Aceasta găzduiește biroul corespondentului TV5Monde în Moldova și sediul Camerei de Comerț și Industrie Franța Moldova (CCIFM) - Club France.

În scopul modernizării propriei imagini și unei mai bune primiri a publicului a cărui frecvență este în continuă creștere, Alianța Franceză din Chișinău a inițiat, începînd cu 2007, un vast program de investiții și renovare a localurilor sale, continuată pînă în 2009 prin amenajarea unui nou spațiu pedagogic.


Mai multe detalii

Contacte

Alianța Franceză din Moldova
str. Sfatul Țării 18
MD-2012 Chișinău
Director : Dl. Emmanuel SKOULIOS
e-mail : alfr@alfr.md
Telefon : + (373) 22 23 45 10
Fax : + (373) 22 23 47 81

Rețeaua Alianței Franceze din Moldova

Centrul de Informare Europeană/ BM “B.P.Hasdeu”,
La 11 mai 2007 a fost instituit Centrul de Informare Europeană, ca un focar de documentare, ce oferă o perspectivă unică şi amplă de informare a populaţiei privind aspectul UE, principiile fundamentale de integrare a Republicii Moldova, impactul UE asupra cetăţeanului şi statelor membre.

Centrul de Informare Europeană este un serviciu specializat al BM “B.P.Hasdeu”, înfiinţat în urma implementării proiectului CIE, al Fundaţiei Soros-Moldova. Obiectivul general al serviciului  îl constituie îmbunătăţirea nivelului de comunicare, facilitarea unei interacţiuni indirecte între cetăţeni şi Uniunea Europeană prin informarea activa şi directă  atît a populaţiei, cu privire la activitatea şi dezideratele organismelor europene şi prin promovarea şi susţinerea conceptului de cetăţenie europeană activă, cît şi a instituţiilor de învăţămînt, think-tank-uri de profil, cu privire la modalitatea în care sunt percepute acţiunile şi activitătile UE de către cetăţeni.


Mai mult

Contacte

bd. Ştefan cel Mare 148 , Biblioteca Municipală “B.P.Hasdeu” (Sala de lectură)
telefon: +(373) 22  22-50-06, e-mail: cie.hasdeu@gmail.com

Orar de funcţionare:

  • Luni – Vineri: 09:00 – 18:00
  • Sâmbătă: 11:00 – 16:00
  • Duminică – Liber

Sala germană de lectură  / Deutscher Lesesaal
În cadrul unui program al Guvernului Federal German pentru aprovizionarea cu resurse informaţionale a Europei Centrale, Institutul Goethe din München a pus la dispoziţie în 18 decembrie 1998 un centru informativ accesibil publicului cu numele Deutscher Lesesaal, sub patronajul Institutului Goethe de la Bucureşti.
 
Misiunea Centrului
  • asigură condiţii şi furnizează accesul la informaţie, documente tradiţionale şi electronice;
  • susţine toleranţa şi dialogul multicultural;
  •  valorifică orizontul cultural şi ştiinţific german;
  •  valorifică cultura germană prin studierea limbii germane.
Mai mult

Contacte

Bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt 148, Chişinău, MD 2012.
Tel.: (373 22) 221181; 221016.
E-mail: lesesaal@hasdeu.md.

Responsabila sălii de lectură: Valentina Turvinenco
Program:
  •      luni-joi: 11.00 – 19.00
  •      vineri: 11.00 – 17.00
  •      sîmbătă: 10.00 – 17.00
Căutare
©2011, Moldova Europeana
DQ Team
Menţinerea portalului în perioada 2014-2015 a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA
Portalul a fost realizat de Centru de Resurse "DIALOG-PRO" cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă punctul de vedere al Fundaţiei Est-Europene, Guvernului Suediei sau Sida