Harta site Contacte
Loading
Pagina Proiectului “Responsabilitate individuală şi cetăţenie activă” poate fi consultată în Compartimentul „Informare Europeană” al Portalului
Alte surse europene de informare
Alte surse europene de informare
Pe lângã site-ul oficial de informaţii al Uniunii Europene, în special Centrul de Presã al Uniunii Europene (servicii de presa, servicii audiovizuale, etc) existã un numãr mare de alte surse de informare în legãturã cu ştirile de ultimã orã privind Uniunea Europeanã.Listã selectivã a organizaţiilor care sunt specializate în domeniul afacerilor europene.
 
EU for Journalists
Website-ul ofera vizitatorilor site-ului informaţiile esenţiale privind modalitatea de lucru în cadrul UE : actorii principalii, instituţiile şi politicile.EU4Journalists este extrem de util ca punct de referinţã pentru jurnaliştii care lucreazã într-un timp scurt asupra unor subiecte cu care aceştia nu sunt extrem de familiarizaţi.

Dosarele oferã un support de bazã asupra unor politici fundamentale ale Uniunii Europene, iar link-urile prezente oferã posibilitatea de a cãuta cele mai recente ştiri şi evenimente din domeniul respectiv. Secţiunea EU Basics oferã explicaţii despre modul de funcţionare al aparatului birocratic european, de exemplu în cazul în care Comisia Europeanã vine cu o nouã propunere legislativã. Secţiunea Contact Guide vã pune în legãturã cu diferite persoane, oferindu-vã informaţii detaliate şi uneori chiar citate din discursurile acestora.
EurActiv este o retea de portaluri dedicate afacerilor europene si politicilor Uniunii Europene, cu sediul central la Bruxelles, având birouri în Franta, Germania, Marea Britanie si parteneri într-o serie de tari din Europa Centrala si de Est. Colaborarea cu puternicele "centre de gândire", federatii industriale sau organizatii nonguvernamentale, precum Federatia Patronatului European (UNICE), Centrul de Studiu a Politicilor Europene (CEPS),  Centrul de Politici Europene (EPC), s a , au permis EurActiv sa devina cea mai respectata sursa de informatie europeana.

 EurActiv.roVoxeurop


VoxEUROP.EU  depune toate eforturile de a transpune dezbateri  pe o largă gamă de subiecte privind proiectul european şi de a reflecta realitatea Uniunii Europeene prin presa celor 27 de state membre, dar şi prin presa ţărilor candidate la aderare şi cea din restul lumii, prin selecţia, verificarea şi diseminarea informaţiilor cu legătură la UE şi cu Europa în sens larg. Obiectivul urmărit de partenerii PRESSEUROP.EU şi de ziariştii săi profesionişti este participarea la dezvoltarea dezbaterii democratice informate în UE.


Site-ul VOXEUROP.EU, on-line în 10 limbi, oferă un tratament echilibrat al actualităţii europeene. Prin „actualitate europeană” se înţelege o urmărire selectivă a marilor subiecte, dezbateri şi opinii ce răzbat în spaţiul mediatic european, şi nu exhaustivitatea evenimentelor din UE sau din ţările membre. VOXEUROP.EU nu încearcă să dea seama de activităţile Comisiei Europeene sau a diferitelor intituţii comunitare, ci sa relateze actualitatea instituţională şi politică a Uniunii Europeene în cele 27 de state membre printr-o prezentare imparţială a acţiunilor şi politicii organelor şi instituţiilor UE, preparată sau comentată de ziarişti profesionişti.

EUobserver.com 

Un website independent ce conţine ultimele informaţii privind Uniunea Europeanã, actualizate zilnic şi care conţine extrem de facila secţiune THIS WEEK IN THE EU; majoritatea articolelor sunt disponibile fãrã a se percepe nici o taxã.European Voice Sãptãmânal european aparţinând grupului The Economist distribuit gratuit membrilor Parlamentului European şi oficialilor Comisiei. Website-ul este disponibil doar abonaţilor, însã existã posibilitatea de accesare gratuitã a celor mai importante ştiri.

EU Bussiness

ştiri actualizate şi informaţii despre politica UE, legislaţia, datele economice şi oportunităţile 
Monitorizarea Libertăţii Presei în Ţările Parteneriatului Estic
EAP East Media Freedom Watch
 
Proiectul Parteneriatului estic Media Freedom Watch are drept obiectiv stimularea libertății de exprimare și protecția mass-media din cele șase țări prin intermediul sensibilizarii opiniei publice, atât la nivel regional și internațional în ceea ce privește situația mass-media și libertatea jurnalistului din regiune. Proiectul este implementat de Internews-Ucraina, organizații publice internaționale, cu sprijinul Uniunii Europene și în condițiile de cooperare între ONG-uri Lideri in domeniul mass-media: Yerevan Press-Club (Armenia), Yeni Nesil Uniunea Jurnaliștilor (Azerbaidjan), Asociatia Green Wave (Georgia), Centrul Independent de Jurnalism (Moldova), și partenerii din Belarus
 

Cursuri de formare pentru jurnaliştii din Europa
Centrul european de jurnalismEuropean Journalism Centre
©2011, Moldova Europeana
DQ Team
Menţinerea portalului în perioada 2014-2015 a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA
Portalul a fost realizat de Centru de Resurse "DIALOG-PRO" cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă punctul de vedere al Fundaţiei Est-Europene, Guvernului Suediei sau Sida