Harta site Contacte
Loading
Pagina Proiectului “Responsabilitate individuală şi cetăţenie activă” poate fi consultată în Compartimentul „Informare Europeană” al Portalului
Arhivele CoE
Arhiva Audiovizuală
Colecţia resurselor audiovizuale reflectă activităţile Consiliului Europei din 1949 până în present şi include: - înregistări audio ale discursurilor pronunţate la toate sesiunile Adunării Parlamentare şi a Congresului Puterilor Locale şi Regionale, dar şi de la unele sesiuni ale Parlamentului European; - înregistrările conferinţelor de presă şi ale emisiunilor radio; interviuri oferite de personalităţile istoriei contemporane.
 
În 1998, Consiliul Europei a decis să protejeze patrimoniul său audiovizual începând cu colectarea înregistrărilor audio. În 2008 a venit rândul colecţiei filmelor de 16 mm să fie restaurată, apoi convertită în format electronic (a se vedea un exemplu [fr]). În cele din urmă 2011 a marcat începutul procesului de digitalizare a colecţiei video, până la sfârşitul anului, mai mult de 1000 de ore fiind digitalizate datorită unui acord cu Parlamentul European. În scopul de a organiza şi a gestiona aceste resurse, Consiliul Europei prevede achiziţionarea unui instrument de gestionare multimedia (Digital Asset Management), care va oferi un acces facil al utilizatorilor, cercetătorilor, jurnaliştilor, etc.

acces şi căutare
Condiţiile de acces a publicului sunt descrise în Regulamentul Arhivelor Consiliului Europei / Rules of the Council of Europe Archives Helpdesk.

Pentru căutare pot fi utilizate instrumentele şi bazele de date disponibile:
Pentru a oferi publicului servicii de calitate, vizitatorii externi sunt deserviţi doar în baza înregistrăii preventive cu cel puţin două săptămâni înainte de data preconizată.

Pentru orice solicitare, trebuie expediat un mesaj e-mail în care să fie presizat subiectul  cercetării, perioada de referinţă şi obiectul căutat.

Council of Europe Archives
Council of Europe
Avenue de l'Europe
F-67075 Strasbourg Cedex
Tel: +33 (0)3 90 21 43 77
Fax:+33 (0)3 88 41 37 67
E-mail: archives@coe.int
©2011, Moldova Europeana
DQ Team
Menţinerea portalului în perioada 2014-2015 a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA
Portalul a fost realizat de Centru de Resurse "DIALOG-PRO" cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă punctul de vedere al Fundaţiei Est-Europene, Guvernului Suediei sau Sida