Harta site Contacte
Loading
Pagina Proiectului “Responsabilitate individuală şi cetăţenie activă” poate fi consultată în Compartimentul „Informare Europeană” al Portalului
Arhivele CoE
Arhiva Paginilor Web
Consiliul Europei difuzează un mare număr de informaţii prin paginile sale de internet. Natura dinamică şi efemeră a internetului în calitate de suport informaţional impune o problemă de păstrare şi de acces la conţinutul web pentru viitorului public.
 
Consiliul Europei a început să conserveze paginile sale web din 2009 şi în noiembrie 2010 volumul acestora a atins cifra de 14.8 milioane de pagini ce corespund la 286 GB de date, cu o creştere anuală de 100 000 pagini.
 
Pentru a-şi arhiva paginile de internet, CoE utilizează Archive-It subscription service şi Internet Archive, o organizaţie cu scop nelucrativ care se dedică conservării paginilor web.  Serviciul de abonament Archive-IT include hostingul, accesul şi stocarea. Arhivele sunt gestionate şi disponibile pentru căutare printr-o aplicaţie web.
 
După februarie 2009, paginile web ale Consiliului Europei sunt verificate săptămânal şi conţinutul lor este expus definitiv pe internet.
 
Locul stocării -  http://www.coe.int/t/dgal/dit/ilcd/web-archives/default_fr.asp
Conţinutul – Actualmente, paginile web a căror URL începe cu coe.int (Consiliul Europei), precum şi cele a Adunării Parlamentare (assembly.coe.int) şi a Comisiei europene pentru democraţie prin lege/Comisia de la Veneţia (venise.coe.int) sunt arhivate. Paginile web ale Birourilor de informare ale Consiliului Europei din Europea centrală şi de est sunt revizuite o dată pe an.

acces şi căutare
Căutarea paginile arhivate ale CoE : http://www.coe.int/lportal/web/coe-portal/web-archive

Căutare avansată : http://tinyurl.com/276a2r5

Motorul de căutare prevede căutarea după introducerea cuvintelor denumirea paginii arhivate:


 

Căutarea în Colecţii:


Way back machine

www.coe.int

 


 
Căutarea paginilor tematice elaborate de Consiliul Europei

Thematics

- 60th anniversary
- Raise your hand against smacking
- Roma

 
 
©2011, Moldova Europeana
DQ Team
Menţinerea portalului în perioada 2014-2015 a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA
Portalul a fost realizat de Centru de Resurse "DIALOG-PRO" cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă punctul de vedere al Fundaţiei Est-Europene, Guvernului Suediei sau Sida