Harta site Contacte
Loading
Pagina Proiectului “Responsabilitate individuală şi cetăţenie activă” poate fi consultată în Compartimentul „Informare Europeană” al Portalului
Biblioteci CoE
Biblioteca Centrală
Colecţia Bibliotecii Centrale include publicaţiile Consiliului Europei din 1949 până în prezent şi cuprinde atât ediţiile Consiliului Europei, cât şi cele realizate de instituţii sau Edituri din exterior,  la comanda Consiliului Europei. Publicaţiile tratează toate domeniile de activitate ale Organizaţiei.
 
Biblioteca centrală a fost creată în 1989 prin colectarea retrospectivă a tuturor publicaţiilor apărute începând cu 1949. În 2003, colecţia a fost strămutată la Directoratul pentru Comunicare şi Cercetare, care a pus-o la dispoziţia publicului printr-un Punctul de Informare / Infopoint. Paralel, în 2005, Arhivele Centrale, în calitate de arhive,  au început să conserveze publicaţiile. În 2007, Directoratul pentru Comunicare a cedat colecţia sa Arhivelor. După această dată, aceste publicaţii fac parte sintr-o singură colecţie.
 
acces şi căutare
Ca regulă, publicaţiile sunt accesibile publicului.

Împrumutul este autorizat în anumite condiţii: împrumut direct pentru agenţii Consiliului şi/sau împrumut inter-bibliotecar pentru ceilalţi.
 
 
Catalogul online al Bibliotecii Centrale este WebCAT, iar o parte din publicaţii sunt disponibile în text integral în ArchivalWare, depozitul numeric online.

 
Publicaţiile din 1949 până n 2008 sunt clasificate în compartimente după subiect. După 2009, publicaţiile sunt aranjate în ordine cronologică după data publicării.
 
Această Colecţie de publicaţiir Consiliului Europei este reflectată şi în Librăria online a Consiliului Europei..
Librarii online
©2011, Moldova Europeana
DQ Team
Menţinerea portalului în perioada 2014-2015 a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA
Portalul a fost realizat de Centru de Resurse "DIALOG-PRO" cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă punctul de vedere al Fundaţiei Est-Europene, Guvernului Suediei sau Sida