Harta site Contacte
Loading
Pagina Proiectului “Responsabilitate individuală şi cetăţenie activă” poate fi consultată în Compartimentul „Informare Europeană” al Portalului
Biblioteci CoE
Bibliotecile Centrelor de Informare
Centrele de Informare şi Documentare ale Consiliului Europei au fost inaugurate odată cu aderarea la Consiliului Europei a fostelor state membre ale URSS, având drept scop lichidarea vidului informaţional privind CoE şi valorile democratic promovate de acestă instituţie. 

Colecţia bibliotecii este constituită din documentele Consiliului Europei în cele două limbi oficiale, engleză şi franceză, dar, de asemenea, şi din literatură cu privire la domeniile prioritare de acţiune ale Consiliului Europei, traduse şi/sau editate în limba ţării-gazdă..

În Republica Moldova, un asemenea Centru de Informare şi Documentare a fost inaugurat în anul 1998, la Chişinău, în incinta Bibliotecii Naionale. Ulterior, în mai 2011, colecţia a fost transferată Centrului Pro-european de servicii şi comunicare din cadrul Bibliotecii Naţionale.

Documentele existente în biblioteca Centrului sunt clasate pe domeniile:

- A: Generalităţi si referinţe;
- B: Convenţii; (STE -Seria Tratatelor Europene)
- C: Acte si texte adoptate de către:

    Comitetul Miniştrilor
    Adunarea Parlamentară
    Congresul Puterilor Locale si Regionale

- D: Afaceri politice, instituţionale si democraţie;
- E: Drepturile omului;
- F: Mass- media;
- G: Probleme sociale;
- H: Educaţie, cultura, patrimoniu si sport;
- I: Tineret;
- J: Sănătate;
- K: Mediu;
- L: Democraţie locală şi regională;
- M: Cooperare juridică

acces şi căutare
Biblioteca Consiliului Europei în Moldova poate fi consultată în sala Centrului Pro-european de servicii şi comunicare, Biblioteca Naţională a Republicii. Moldova, sala nr. 23.

Program de lucru: luni – vineri: 09.00 – 18.00 (pauza: 13.00-14.00).
 
Pentru relaţii:   tel:.24-10-96
                         email:  cpesc@bnrm.md; cpescmd@gmail.com

Căutarea în colecţia Bibliotecii poate fi realizată prin catalogul WebCat al Consiliului Europei, selectând în câmpul « Library » opţiunea « Information Offices in Europe ».


O altă modalitate de consultare a Catalogului Bibliotecii este blogul Centrului Pro-European de Servicii şi Comunicare:


Librarii online
©2011, Moldova Europeana
DQ Team
Menţinerea portalului în perioada 2014-2015 a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA
Portalul a fost realizat de Centru de Resurse "DIALOG-PRO" cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă punctul de vedere al Fundaţiei Est-Europene, Guvernului Suediei sau Sida