Harta site Contacte
Loading
Pagina Proiectului “Responsabilitate individuală şi cetăţenie activă” poate fi consultată în Compartimentul „Informare Europeană” al Portalului
Informare Europeană
Centrul Pro-European / BNRM

Centrul Pro-European de servicii si comunicare 

Centrul Pro-European de servicii si comunicare (CPESC) inaugurat la 10 mai 2011 este  o subdiviziune a Bibliotecii Nationale a Republicii Moldova (BNRM), situat in subordonarea administrative a Directorului General al BNRM si are drept scop  promovarea valorilor si mentalitatii europene si sprijinirea procesului de integrare europeana a Moldovei.

Crearea centrelor de informare europeana este o necesitate, fiecare din ele avand drept scop atat lichidarea vidului informational privind insitutiilor europene, cat si valorile democratice promovate de aceste institutii.

Unica in Republica Moldova prin tematica sa dedicata nu doar  UE dar si Consiliului Europei  biblioteca CPESC a fost constituita in baza bibliotecii Biroului de informare a Consiliului Europei in Moldova (1997-2010) si are drept scop informare publicului larg asupra valorilor , activitatilor si realizarilor CE in toate  domeniile lor de activitate ( drepturile omului, mass-media, social, educatie, cultura , sport , tineret, sanatate, mediu inconjurator)., in aceleasi tmp pune la dispozitie beneficiarilor documentele si publicatiile organizmelor europene (conventii europene, recomandari, bunele practice identificate in statele membre).

CPESC ofera facilitatile unei elegante sali de lectura in care pot fi consultate peste 10 mii de documente si publicatii ale organismelor europene. Unica in Republica Moldova prin tematica sa dedicata nu doar Uniunii Europene, dar si Consiliului Europei, biblioteca CPESC pune la dispozitie literatura pe urmatoarele domenii : drepturile omului, mass-media, social, educatie, cultura, sport, tineret, sanatate, mediu inconjurator, etc.

Compartimentul « Documente si comunicare » a portalului de bloguri CPESC  reflectă functia informativ-cognitiva a centrului pro-european, care este asigurata prin crearea si mentinerea colectiilor de documente si publicatii, diseminarea extensiva a materialelor informative  folosind diverse canale de distributie, promovarea campaniilor si prioritatilor europene, informatii despre organizarea cluburilor de discutii, meselor rotunde, conferintelor, atelierelor de lucru etc.

 In compartimentul « Colectii » veti putea consulta un catalog al publicatiilor la aceste subiecte, dar si intrarile noi. De asemenea, veti gasi o lista a fondului de rezerva, documente din care pot fi solicitate prin e-mail, sau printr-o scrisoare depusa la CPESC.

Activitatile de comunicare ale CPESC cuprind organizarea si gazduirea diverselor cluburi de discutie, seminare si mese rotinde, care sunt organizate atat la initiativa CPESC, cat si la solicitarile venite din exterior. Pentru a afla mai mult despre campaniile europene si activitatile defasurate accesati compartimentul « Activitati ». 

CPESC presteaza diverse servicii bibliografice : indeplineste referinte informationale, factografice, tematice, alcatuieste liste bibliografice la cerere, etc. Pentru a consulta listele bibliografice cu tematica actuala, accesati compartimentul „referinte tematice”.


Mai mult


Contacte
  • Adresa:   str. 31 August, 78a , etajul 3, sala 23
  • Pentru relatii:  Tel:.24-10-96;  Email:  cpesc@bnrm.mdcpescmd@gmail.com
  • Program de lucru: luni – vineri: 09.00 – 18.00 (pauza: 13.00-14.00).
Căutare
Ziua Europei
Ziua Europei este o ocazie unică de a celebra valorile comune ale UE,de a aduce mai aproape culturile noastre şi de a contempla identitatea noastrăcomună ca europeni, în toată diversitatea ei.

Ziua Europei 2017                            
Ziua Europei 2016


Ziua Europei 2015

Ziua Europei-2014 în RM (10.05.2014 - Chişinău, 17.05.2014 -Comrat)
Ziua Europei 2014

Concursul Republican “Europa la noi acasă”2014

Ziua
Europei – 2013 în Republica Moldova
Marcarea Zilei Europei în Moldova

Ziua Europei la Chişinău : PROGRAM

Festivalul filmului european

Vizita comisarului european Stefan Fule

Zilele Europei la Comrat

Ziua Europei, la Soroca

Concursul Republican “Europa la noi acasă”
Cum Europa îşi sărbătoreşte aniversarea

Ziua Europei 2012 în Republica Moldova
Zilele europene 2013
©2011, Moldova Europeana
DQ Team
Menţinerea portalului în perioada 2014-2015 a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA
Portalul a fost realizat de Centru de Resurse "DIALOG-PRO" cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă punctul de vedere al Fundaţiei Est-Europene, Guvernului Suediei sau Sida