Harta site Contacte
Loading
Pagina Proiectului “Responsabilitate individuală şi cetăţenie activă” poate fi consultată în Compartimentul „Informare Europeană” al Portalului
Cooperare transfrontalieră Moldova România Ucraina
 

Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 primeste finantare europeana in perioada 2007-2013 prin intermediul Instrumentului European de Vecinatate si Parteneriat.

 Programul isi propune crearea unei punti de legatura intre cele trei state partenere, cu scopul sustinerii comunitatilor din zonele de frontiera in gasirea unor solutii comune la problemele similare cu care acestea se confrunta.

Prin intermediul acestui program, autoritatile locale si alte organizatii din zonele de frontiera vor fi incurajate sa colaboreze in vederea dezvoltarii economiei locale, rezolvarii anumitor probleme legate de mediul inconjurator si pentru intarirea pregatirii pentru situatii de urgenta. Programul va promova, de asemenea, o mai buna interactiune intre comunitatile din zonele de granita.
 
Finantarea Comisiei Europene pentru Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este de 126,72 milioane de Euro, pentru perioada 2007-2013.La aceste fonduri se va adauga cofinantarea celor trei state partenere, potrivit tabelului de mai jos.

 
Bugetul programului pentru perioada 2007-2013 in Euro:

Contributia Comunitatii Europene

126.718.067

Cofinantare nationala din partea celor trei state partenere

11.404.628

Total

138.122.69

Programul  se caracterizeaza prin anumite elemente specifice legate de zonele eligibile, prioritati si masuri, eligibilitatea solicitantilor. stabilite prin Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.

informaţii suplimentare
©2011, Moldova Europeana
DQ Team
Menţinerea portalului în perioada 2014-2015 a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA
Portalul a fost realizat de Centru de Resurse "DIALOG-PRO" cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă punctul de vedere al Fundaţiei Est-Europene, Guvernului Suediei sau Sida