Harta site Contacte
Loading
Pagina Proiectului “Responsabilitate individuală şi cetăţenie activă” poate fi consultată în Compartimentul „Informare Europeană” al Portalului
Uniunea Europeană
Cercetare
CORDIS

Cordis - baza de date pentru programe de cercetare ale UE.

Serviciul Uniunii Europene de informare privind cercetarea şi dezvoltarea (CORDIS)

este un portal interactiv de informare, destinat cooperării la nivel european în domeniul cercetării şi inovării. Portalul poate fi accesat la adresa http://cordis.europa.eu.

CORDIS îşi propune:

 • să faciliteze participarea la activităţi de cercetare;
 • să publice rezultatele proiectelor finanţate de UE;
 • să promoveze difuzarea de cunoştinţe în scopul consolidării capacităţii de inovare a întreprinderilor;
 • să îi aducă pe cetăţeni mai aproape de ştiinţă.

În prezent, site-ul CORDIS este disponibil în 6 limbi. Începând cu anul 1994, s-a bucurat de un număr foarte mare de accesări şi a fost deseori citat ca referinţă pe internet.

Ca bază de date a proiectelor finanţate de UE în peste 20 de ani, CORDIS publică rezultatele oficiale colectate de Comisia Europeană şi pune la dispoziţia comunităţii cercetătorilor un canal eficient de comunicare.

Printre activităţile CORDIS se numără rescrierea şi traducerea rezultatelor brute pentru un public mai larg, servicii de ştiri şi evenimente, clasificarea şi reutilizarea conţinutului, editare de publicaţii în format tipărit şi electronic, precum şi instrumente de colaborare şi relaţionare.

CORDIS colaborează strâns cu toate serviciile implicate în implementarea programelor de cercetare finanţate de UE. Este finanţat în cadrul celui de Al şaptelea program-cadru (PC7) prin programul specific Cooperare.

CORDIS este gestionat de Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene.
 

Principalele servicii

Cele mai importante servicii oferite de CORDIS:

 • Navigare şi căutare: toate proiectele de cercetare finanţate de UE, rezultate şi rapoarte, demonstraţii în mai multe limbi şi puncte naţionale de contact.
 • Ştiri şi evenimente: actualizate zilnic, în 6 limbi, de Comisia Europeană sau de comunitatea cercetătorilor, prin intermediul CORDIS Wire.
 • Servicii parteneri: o platformă interactivă prin care vă puteţi promova organizaţia şi experienţa, puteţi căuta parteneri de afaceri sau de cercetare, puteţi crea grupuri şi deveni membri ai unor reţele, folosind instrumente de căutare şi de filtrare care vă vor ajuta să găsiţi colaboratorii potriviţi.
 • Research*eu Results Magazine: revistă care vă pune la curent cu ultimele rezultate exploatabile, completată de ediţiile Research*eu Focus, care abordează teme de interes şi sunt publicate periodic.
 • La nivel naţional şi regional: un punct de acces către cercetare şi inovare în statele membre şi ţările asociate.
 • Servicii pentru utilizatori: notificări prin e-mail, fluxuri RSS, forumuri, instrumente de reutilizare, cursuri de formare, asistenţă tehnică.
 • Platformă de publicare pe internet: pentru anumite programe, activităţi în domeniul cercetării şi aplicaţii web.
 • Înregistrare transparentă a finanţării europene în domeniul cercetării: programe, servicii web, cereri de propuneri, arhivă de documente şi referinţe ale unor publicaţii apărute începând cu anul 1990.
 
 
CORDIS este un spaţiu de informare care conţine o cantitate considerabilă de date privind activităţile şi infrastructurile din Europa în domeniul cercetării şi dezvoltării, provenite fie direct din partea comunităţii de cercetare din UE fie din partea jurnaliştilor.În prezent, serviciul cuprinde:
 
 •     peste 250 000 de documente stocate în baze de date; 
 •     peste 150 000 de pagini internet repartizate în 240 de servicii on-line;
 •     aproximativ 50 000 de documente care pot fi descărcate de pe internet.


 
CORDIS Wire - informaţii pe care le primim din partea comunităţii de cercetare europene privind        tehnologii şi proiecte noi sau organizarea de conferinţe

Research Results - proiecte europene care îşi publică rezultatele cercetărilor on-line
 
 
Partner Search - căutare de parteneri în vederea constituirii de consorţii, înainte de propunerea     proiectului 
 
Informaţii suplimentare
RSS Facebook Twitter YouTube

RSS

Events (EN)
RSS Feed - CORDIS Events
News (EN)
RSS Feed - CORDIS News
Offers (EN)
RSS Feed - CORDIS Offers
Projects (EN)
RSS Feed - CORDIS Projects
Results (EN)
RSS Feed - CORDIS Results
Wire (EN)
RSS Feed - CORDIS Wire
©2011, Moldova Europeana
DQ Team
Menţinerea portalului în perioada 2014-2015 a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA
Portalul a fost realizat de Centru de Resurse "DIALOG-PRO" cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă punctul de vedere al Fundaţiei Est-Europene, Guvernului Suediei sau Sida