Harta site Contacte
Loading
Pagina Proiectului “Responsabilitate individuală şi cetăţenie activă” poate fi consultată în Compartimentul „Informare Europeană” al Portalului
Cooperarea dintre societatea civilă şi sectorul public in Ucraina, Moldova şi Georgia: probleme şi soluţii
Cooperation between civil society and state sector: problems and solutions
Studiul descrie experiența societății civile din Moldova, Georgia și Ucraina în dezvoltarea rezilienței naționale care combină pe de o parte, dimensiunea de dezvoltare și democratizare, iar pe de altă parte, dimensiune de securitate și apărare.
Studiul descrie experiența societății civile din Moldova, Georgia și Ucraina în dezvoltarea rezilienței naționale care combină pe de o parte, dimensiunea de dezvoltare și democratizare, iar pe de altă parte, dimensiune de securitate și apărare.

Un element cheie în acest sens este parteneriatul dintre autoritățile publice și societatea civilă, care este deosebit de important pe timp de criză când este necesară mobilizarea resurselor și coordonarea comună a acțiunilor.

Raportul constată ca deși în țările Parteneriatului Estic există cazuri reușite de cooperare, societatea civilă de cele mai dese ori se află în opoziție cu guvernarea, fie din lipsa de încredere sau ineficiență a procesului de consultare.

În acest scop, este nevoie de îmbunătățirea transparenței instituționale, implicarea activă a societății civile în procesul de luare a deciziilor și crearea parteneriatelor strategice între instituțiile publice și ONG-urile de profil.

Proiect realizat în comun cu Prague Security Studies Institute (Republica Cehă), ICDS-International Centre for Defence and Security (Estonia), Накипело (Ucraina) și Georgian Foundation for Strategic and International Studies (Georgia).
 
Căutare
©2011, Moldova Europeana
DQ Team
Menţinerea portalului în perioada 2014-2015 a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA
Portalul a fost realizat de Centru de Resurse "DIALOG-PRO" cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă punctul de vedere al Fundaţiei Est-Europene, Guvernului Suediei sau Sida