Harta site Contacte
Loading
Pagina Proiectului “Responsabilitate individuală şi cetăţenie activă” poate fi consultată în Compartimentul „Informare Europeană” al Portalului
Guvernanţa culturală
Diversitatea este un avantaj

Consiliul Europei promovează o nouă modalitate de gestionare a societăţilor, care sunt tot mai marcate de diversitate. Această nouă abordare are la bază ideea că DIVERSITATEA ESTE UN AVANTAJ.
 

Ce înseamnă aceasta ?
Diversitatea nu este o ameninţare : dacă ea este gestionată într-un mod competent şi în spiritul incluziunii, ea poate aduce întreprinderilor, organizaţiilor şi populaţiei avantaje competitive. 

A apropia diversitatea nu este un truc de promovare care vizează punerea în valoare a unei întreprinderi, organizaţii sau localităţi, dar este o filosofie de guvernare, gestionare şi luare de decizii.

Studiile socioeconomice realizate în lumea întreagă demonstrează în mod convingător că diversitatea şi interacţiunea pot ameliora productivitatea, creativitatea şi eficienţa în toate formele de organizaţii, precum şi în localităţi. Ştiinţa şi practica indică faptul că întreprinderile, organizaţiile şi localităţile au mult de câştigat de pe urma competenţelor multiple, a spiritului de antreprenoriat şi creativităţii care sunt în pereche cu diversitatea, cu condiţia de a facilita schimburile între culturi şi co-creaţia.

Pentru majoritatea europenilor, ideea că diversitatea constituie un avantaj nu este înţeleasă de la sine, iar responsabilii politici şi administratorii de întreprinderi şi societatea civilă nu posedă în mare măsură starea de spirit şi competenţele necesare pentru concretizarea potenţialului pozitiv al diversităţii.

provocarea « Diversitatea este un avantaj »
Este o modalitate de a sensibiliza factorii de decizie din sectoarele public şi privat cu privire la avantajele diversităţii şi de a le prezenta un număr mare de exemple privind modalitatea în care organizaţiile, întreprinderile şi localităţile au profitat de diversitate implementând proiecte, servicii, idei şi iniţiative novatoare. Această provocare contribuie la o mai bună înţelegere a condiţiilor în care diversitatea devine un factor novator şi ceea ce ar trebuie de făcut şi ce nu ar trebui de făcut în acest domeniu.
 
CONCURS
Este un concurs care vizează recompensarea  celor mai bune istorii autentice care ilustrează participarea reuşită a persoanelor de diferite culturi (culturi etnice, religioase, lingvistice) la crearea de produse, servicii, politici, proiecte şi iniţiative novatoare.  Aceste eseuri trebuie să demonstreze cum ar putea beneficia întreprinderile, organizaţiile şi populaţia de avantajele diversităţii culturale

Colectivităţile locale, întrerpinderile, organizaţiile societăţii civile, mass-media şi alte instituţii din toată lumea interesate de acest concurs sunt invitate să-şi împărtăşească istoriile răspunzând la un chestionar şi expediindu-l la  diversity.challenge@coe.int înainte de 31 octombrie 2014.

Condiţiile de participare şi criteriile de selectare le găsiţi la Pagina The Diversity Advantage Challenge.

Pentru mai multe informaţii, consultaţi Exemple de bune practici ale beneficiilor « diversităţii » / Exemples de bonnes pratiques de l'atout "diversité"

 

©2011, Moldova Europeana
DQ Team
Menţinerea portalului în perioada 2014-2015 a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA
Portalul a fost realizat de Centru de Resurse "DIALOG-PRO" cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă punctul de vedere al Fundaţiei Est-Europene, Guvernului Suediei sau Sida