Harta site Contacte
Loading
Pagina Proiectului “Responsabilitate individuală şi cetăţenie activă” poate fi consultată în Compartimentul „Informare Europeană” al Portalului
Raportul privind situaţia oraşelor europene, 2016 – Oraşe care deschid calea spre un viitor mai bun
The State of European cities 2016 Cities leading the way to a better future
Pentru a ajuta orașele să învețe unele de altele, raportul compară performanța orașelor și oferă exemple de politici care au funcționat.

tradaptare infoeuropa.md

Acest raport se adresează factorilor de decizie politică, atât în interiorul cât și în afara Europei. Pentru a ajuta orașele să învețe unele de altele, raportul compară performanța orașelor și oferă exemple de politici care au funcționat.

Folosind o multitudine de date noi, sun prezentate cele mai recente tendințe demografice, economice, sociale și de mediu în orașele europene. Acest lucru poate promova mai mult elaborarea de politici bazate pe date concrete, la nivel de oraș.

Publicația prezintă modul în care o nouă definiție a orașelor, bazată pe oameni, definiția poate aduce perspective mai bune și face mai ușor comparația dintre orașe dincolo de frontierele naționale.

Orașele impulsionează inovația, îmbrățișează oameni din medii diferite, sau cu diferite stiluri de viață, și pot reduce impactul nostru asupra planetei.
Orasele care operează la scara metropolitanã și au autonomie și resurse suficiente pot exploata mai bine acest potențial urban. In plus, politicile la cel mai înalt trebuie să ia în considerare rolul unic al orașelor.

Căutare
©2011, Moldova Europeana
DQ Team
Menţinerea portalului în perioada 2014-2015 a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA
Portalul a fost realizat de Centru de Resurse "DIALOG-PRO" cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă punctul de vedere al Fundaţiei Est-Europene, Guvernului Suediei sau Sida