Harta site Contacte
Loading
Pagina Proiectului “Responsabilitate individuală şi cetăţenie activă” poate fi consultată în Compartimentul „Informare Europeană” al Portalului
Fişe tematice
Fişe tematice

Fişele tematice au scopul de a contribui la o mai bună răspândire şi cunoaştere a hotărârilor  CEDO printre jurnalişti, autorităţile publice şi populaţia din Statele membre ale Consiliului Europei.
 

Începând cu luna septembrie 2010, Curtea a plasat pe pagina sa web peste 50 de fişe tematice care oferă o sinteză a jurisprudenţei sale în anumite domenii. Ele oferă rezumate ale celor mai importante hotărâri şi decizii pe subiecte cum ar fi: dreptutile deţinuţilor, expulzarea şi extrădarea, violenţa împotriva femeilor, protecţia surselor jurnalistice, protecţia datelor personale, protecţia socială, dreptul la viaţă.

Fişele tematice au scopul de a contribui la o mai bună răspândire şi cunoaştere a hotărârilor  CEDO printre jurnalişti, autorităţile publice şi populaţia din Statele membre ale Consiliului Europei în vederea îmbunătăţirii implementării Convenţiei Europene a Dreptutilor Omului la nivel naţional.

Una dintre cerinţele principale ale reformei actuale a Curţii este sporirea eficienţei sistemului Convenţiei, astfel încât Statele membre să garanteze implementarea Convenţiei şi jurisprudenţei CEDO la nivel naţional.
 

Fişele tematice de jurisprudenţă CEDO în limba romănă

Mulţumită Ministerului de Justiţie din România, anumite fişe tematice privind jurisprudenţa Curtţi Europene a Drepturilor Omului sunt disponibile acum în limba română.
 

Discriminare

Rromii si calatorii

Inchisoare

Conditiile de detentie si tratamentul persoanelor private de libertate

Dreptul persoanelor private de libertate la sanatate

Opinii si Informatie

Protectia surselor jurnalistice

Viata

Alte fise tematice
Hotarari pilot


 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 


©2011, Moldova Europeana
DQ Team
Menţinerea portalului în perioada 2014-2015 a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA
Portalul a fost realizat de Centru de Resurse "DIALOG-PRO" cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă punctul de vedere al Fundaţiei Est-Europene, Guvernului Suediei sau Sida