Harta site Contacte
Loading
Pagina Proiectului “Responsabilitate individuală şi cetăţenie activă” poate fi consultată în Compartimentul „Informare Europeană” al Portalului
Evenimente la zi
Fluxurile de ştiri RSS

Din ce în ce mai multe persoane optează pentru fluxurile de ştiri RSS şi podcasturi pentru a se pune la curent cu ultimele ştiri şi evenimente. UE oferă gratuit o gamă largă de astfel de servicii.

Abonamentele  la RSS sunt cel mai simplu mod de a urmări  ştirile UE n timp real. Liste de corespondenţă şi fluxuri RSS vă permit să primiţi actualizări de ştiri direct de pe computer în loc de efectuarea consumatoare de timp  monitorizare ştirilor . Instituţiile şi organismele UE oferă numeroase servicii de abonament, de la cele mai recente titluri de publicaţii de specialitate.

Ce este RSS?
     
RSS este o noua modalitate de browsing, in care noutatile de pe site-urile dinamice ajung la cititor fara ca acesta sa accceseze direct site-urile sursa. 

RSS - de la acronimul Rich Site Summary sau Really Simple Syndication - este un protocol dezvoltat de Netscape pentru difuzarea headline-urilor de pe un site pe site-uri partenere. 

RSS va permite sa vedeti titlurile ultimelor stiri, sub forma de linkuri, iar apoi sa accesati direct, prin acestea, articolele pe care doriti sa le cititi. Practic sunteti anuntati la fiecare update de pe site-urile preferate (care au feed-uri RSS), utilizatorii fiind scutiti de timpul consumat pentru accesarea individuala a fiecarui site si incarcarea contextului grafic al stirilor. 
Lorem Ipsum

Liste de fluxuri RSS 
Fluxuri RSS / Parlamentul European
 

Toate produsele serviciului de presă -Acest flux este destinat profesiniştilor din mass-media, acoperind întreaga actualitate a Serviciului de presă al Parlamentului European: voturi, rezoluţii,

Comunicate de presă -  descriu dezbaterile şi deciziile din cadrul şedinţelor plenare şi al reuniunilor comisiilor parlamentare (materialele care nu există în limba dvs. vă vor fi transmise în engleză).

Materialele din rubrica Background explică în detaliu cele mai importante subiecte abordate de Parlament, care sunt în general dezbătute în punctele-cheie din circuitul unui raport (materialele care nu există în limba dvs. vă vor fi transmise în engleză).

Perspectiva naţională - Serviciul de presăgrupează comunicate de presă şi dosare tematice ce prezintă probleme specifice dintr-o perspectivă naţională.

Briefinguri ale sesiunii -  sintetizează rapoartele şi alte puncte de pe ordinea de zi a sesiunii. 

Agenda presei
 
publicată în fiecare săptămână, stabileşte lista de evenimente care au loc la Parlamentul European. (Aceasta este prezentată în engleză.)


Fluxuri RSS de la Comisia  Europena 


Directorates-General and Services (  spre exemplu)
RSS
©2011, Moldova Europeana
DQ Team
Menţinerea portalului în perioada 2014-2015 a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA
Portalul a fost realizat de Centru de Resurse "DIALOG-PRO" cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă punctul de vedere al Fundaţiei Est-Europene, Guvernului Suediei sau Sida