Harta site Contacte
Loading
Pagina Proiectului “Responsabilitate individuală şi cetăţenie activă” poate fi consultată în Compartimentul „Informare Europeană” al Portalului
Biblioteci
Librăria UE
Site-ul internet Librăria UE (http://bookshop.europa.eu/) reprezintă punctul unic de acces la publicaţiile instituţiilor, agenţiilor şi altor organe ale Uniunii Europene, editate de Oficiul pentru Publicaţii.

EU Bookshop (Librăria UE) oferă o imagine de ansamblu asupra conţinutului publicaţiilor, prin intermediul unor note bibliografice ample. Aveţi posibilitatea de a descărca publicaţii gratuite în format PDF . Dacă publicaţia pe care o căutaţi nu este disponibilă, puteţi folosi funcţia „Format PDF” pentru a fi anunţat, prin email, imediat ce documentul PDF este accesibil pe site.

De asemenea, puteţi comanda un singur exemplar al oricărei publicaţii gratuite, cu condiţia ca aceasta să fie disponibilă. În ceea ce priveşte publicaţiile contra cost, aveţi posibilitatea de a face o comandă pe site-ul EU Bookshop, alegând unul dintre agenţii noştri de vânzări, sau de a descărca versiunea PDF, gratuit. Publicaţiile sunt de obicei livrate în 48 de ore de la primirea comenzii.

Pentru a avea acces la publicaţii, folosiţi funcţiile căutare simplă şi avansată, selectând fie aria tematică, fie autorul (o instituţie, o agenţie sau un alt organ al UE). De asemenea, vă puteţi înregistra în „My EU Bookshop” pentru a avea acces la funcţii personalizate. Astfel, veţi putea salva criteriile de căutare pentru a le folosi frecvent sau veţi fi anunţat prin email în legătură cu apariţia unor publicaţii care vă interesează.

Oficiul pentru Publicaţii îşi propune să transforme EU Bookshop în punctul comun de acces la toate publicaţiile UE. În prezent, site-ul este disponibil în 22 de limbi.

 
Continut


• Cărţi, broşuri, afişe, hărţi, pliante, documente tehnice, periodice, CD-uri, DVD-uri etc. – despre activităţile şi politicile Uniunii Europene.
• Materiale editate de instituţiile şi organismele oficiale ale Uniunii Europene, începând cu 1952 (în fiecare zi sunt adăugate titluri noi).
•  Despre ce este vorba în aceste publicaţii?
Despre toate domeniile de acţiune ale instituţiilor Uniunii Europene: comerţ, concurenţă, tehnologia informaţiei, educaţie, cultură, relaţii externe, agricultură, silvicultură, pescuit, mediu, cercetare ştiinţifică, industrie, întreprinderi, servicii, politică socială, statistică etc.

Autorii publicaţiilor

Instituţiile şi alte organisme oficiale ale Uniunii Europene:
• Comisia Europeană şi direcţiile sale generale
• Parlamentul European
• Reprezentanţele Comisiei din fiecare stat membru
• Delegaţiile Comisiei în ţări terţe
• Consiliul Uniunii Europene
• Agenţiile şi alte organisme (de exemplu, Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară, Oficiul pentru Publicaţii)
• Altele (pentru lista completă, faceţi clic pe rubrica Autori).
În fiecare zi, pe lista autorilor se adaugă nume noi.

Pentru a vedea publicaţiile după autor, consultaţi lista Autorilor sau faceţi clic pe numele autorului pe pagina de detalii a oricărei publicaţii. (A se vedea şi punctul 5 de mai jos)

Prima pagină

Prezintă publicaţiile selectate şi recomandate de EU Bookshop.Pagina de detalii a publicaţiei


Un clic pe titlul unei publicaţii va deschide o pagină conţinând informaţii despre limbile disponibile şi linkuri care vă permit să descărcaţi un exemplar în format PDF sau să comandaţi un exemplar tipărit.
Unele publicaţii sunt disponibile în formate variate: tipărit, CD-ROM, DVD etc.
Informaţii disponibile:
• titlul complet (şi subtitlul, dacă este cazul)
• scurtă descriere a conţinutului (dacă este disponibilă)
• autorul instituţional (serviciul Uniunii Europene care a editat publicaţia); de aici puteţi accesa lista tuturor publicaţiilor redactate de respectivul autor instituţional, disponibile pe EU Bookshop
• tema/temele abordate (şi linkuri către liste conţinând toate publicaţiile pe aceeaşi temă)
• identificatori (numărul ISBN, ISSN, DOI sau numărul de catalog)
• informaţii privind preţul (dacă este cazul).

 
Cautare Căutare rapidă

• Dacă ştiţi exact ce căutaţi, funcţia Căutare rapidă vă ajută să găsiţi titluri de publicaţii şi texte în toate limbile disponibile. Această căutare se limitează la limba de navigare pe care aţi selectat-o . De asemenea, veţi obţine rezultate apropiate de cuvintele de căutare, întrucât EU Bookshop utilizează aşa-numita „căutare aproximativă”.
• Funcţia de căutare rapidă este disponibilă pe fiecare pagină în secţiunea delimitată de liniile orizontale portocalii
.
 Căutare avansată

Puteţi alege şi combina mai multe criterii de căutare:

o limba/limbile de căutare – dacă nu selectaţi una sau mai multe limbi, făcând clic pe casetele corespunzătoare, căutarea se efectuează doar în limba de navigare
o anul/anii de publicare
o format (tipărit, PDF, CD-ROM, DVD etc.)
o doar publicaţii gratuite
o autor(i)
o publicul ţintă
o identificatori (ISBN, ISSN etc).

o De asemenea, veţi obţine rezultate apropiate de cuvintele de căutare, întrucât EU Bookshop utilizează aşa-numita „căutare aproximativă”.
Pentru a nu exclude publicaţia pe care o căutaţi, evitaţi restrângerea inutilă a căutării, introducând doar criteriile necesare. De exemplu, dacă limitaţi căutarea la formatul CD-ROM, iar publicaţia este disponibilă doar în format PDF, nu o veţi găsi în rezultatele căutăriiLibraria UE
EU BOOKSHOP

Librarii online
Despre UE

În  numai 12 lecţii, puteţi afla care sunt activităţile şi obiectivele UE şi cum funcţionează aceasta.
  • De ce avem nevoie de UE?
  • Care sunt competenţele UE?
  • Cronologia construcţiei europene
  • Care este viitorul UE?
EUROPA: Revista pentru tineri

Videomateriale didactice©2011, Moldova Europeana
DQ Team
Menţinerea portalului în perioada 2014-2015 a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA
Portalul a fost realizat de Centru de Resurse "DIALOG-PRO" cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă punctul de vedere al Fundaţiei Est-Europene, Guvernului Suediei sau Sida