Harta site Contacte
Loading
Pagina Proiectului “Responsabilitate individuală şi cetăţenie activă” poate fi consultată în Compartimentul „Informare Europeană” al Portalului
Consiliul Europei
Masive informaţionale
Accesul la masivele informaţionale ale Consiliului Europei este asigurat, ca regulă de pe Portalul Organizaţiei accesând linkul ww.coe.int.
 
Menţinerea acestuia este asigurată de către Diviziunea pentru gestionarea Informaţiei din cadrul Directoratului pentru Tehnologii Informaţionale al Consiliului Europei.
Diviziunea pentru gestionarea informaţiei, este un component al Directoratului pentru tehnologii informaţionale (DTI) responsabilă pentru gestionarea şi păstrarea informaţiei instituţionale a Consiliului Europei. Datorită poziţionării sale în cadrul DTI, gestiunea conţinuturilor corespunde instrumentelor TI şi gestiunii aplicărilor.

Diviziunea:
  • asigură accesul la informaţia instituţională şi la patrimoniul informativ de valoare istorică;
  • administrează arhivele centrale ale Consiliului Europei;
  • asistă entităţile să-şi asume responsabilitatea pentru gestionarea informaţiei şi furnizază, în colaborare cu alte diviziuni ale DTI, instrumentele necesare acestei gestionări;
  • ajută personalul Organizaţiei să-şi dezvolte competenţele pentru utilizarea eficientă a tehnologiilor informaţionale şi pentru căutarea informaţiei.
Gestionarea informaţiei pe durata ciclului său de viaţă, mai exact crearea/obţinerea identificarea stocarea/păstrarea  accesul/difuzarea  eliminarea vizează necesităţi administrative şi tehnice.
 
Optimizarea mijloacelor de căutare şi acces ameliorează nu doar eficienţa administrativă a Organizaţiei, dar subliniază o dată în plus angajamentul acesteia în favoarea unei mai mari transparenţe şi responsabilităţi.

©2011, Moldova Europeana
DQ Team
Menţinerea portalului în perioada 2014-2015 a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA
Portalul a fost realizat de Centru de Resurse "DIALOG-PRO" cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă punctul de vedere al Fundaţiei Est-Europene, Guvernului Suediei sau Sida