Harta site Contacte
Loading
Pagina Proiectului “Responsabilitate individuală şi cetăţenie activă” poate fi consultată în Compartimentul „Informare Europeană” al Portalului
Platforma online pentru protecţia jurnaliştilor
Platforma online pentru protecţia jurnaliştilor

Partenerii de încredere pot publica „alerte” pe o platformă online centralizată şi publică atunci când jurnaliştii sunt în pericol, iar organizaţiile internaţionale care asigură respectarea standardelor în materie de libertate mass-media pot astfel reacţiona prompt.

Diplomaţii ar putea veni în ajutorul redactorilor-şefi şi jurnaliştilor expuşi intimidărilor sau violenţelor în cadrul unui proiect de sistem de alertă online „reacţia rapidă” care a fost lansat la 2 aprilie 2015.

Prin intermediul acestei platforme, cele cinci organizații partenere – Article 19, Association of European Journalists, European Federation of Journalists, Internațional Federation of Journalists și Reporters Without Borders – vor emite alerte privind amenințările la adresa libertății presei și le vor aduce în atenția instituțiilor Consiliului Europei.
 
Platforma a fost creată pentru a facilita strângerea, procesarea și diseminarea informațiilor, verificate de parteneri, cu privire la amenințările grave la adresa jurnaliștilor și a altor angajați din presă, amenințările cu privire la confidențialitatea surselor de presă și formele de intimidare politică sau juridică.

Această platformă va permite Consiliului Europei să sublinieze îngrijorările cu privire la drepturile jurnaliștilor și libertatea presei, să reacționeze mai eficient la acestea și să inițieze un dialog cu statele membre, cu privire la posibilele soluții și măsuri de protecție. Măsurile luate de Consiliul Europei vor fi și ele postate pe această platformă.
 

Informaţii suplimentare 

©2011, Moldova Europeana
DQ Team
Menţinerea portalului în perioada 2014-2015 a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA
Portalul a fost realizat de Centru de Resurse "DIALOG-PRO" cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă punctul de vedere al Fundaţiei Est-Europene, Guvernului Suediei sau Sida