Harta site Contacte
Loading
Pagina Proiectului “Responsabilitate individuală şi cetăţenie activă” poate fi consultată în Compartimentul „Informare Europeană” al Portalului
Preşedinţia Estonă a Consiliului Uniunii Europene 2017

Estonia va deține primul său mandat în calitate de președinte al Consiliului Uniunii Europene începând cu luna iulie și până în decembrie 2017.

Motto-ul Președinției Estoniene a Consiliului Uniunii Europene este" Unitatea prin echilibru ". Europa dispune de o mulțime de platforme comune pentru a se reuni în vederea abordării cu succes a tuturor provocărilor cu care se confruntă în prezent și e necesar să se profite la maximum de toate posibilitățile . Astăzi trebuie să fie facilitată deschiderea atât în economie, cât și în societate, asigurând în același timp siguranța și securitatea. "Rolul nostru este de a găsi un echilibru între diferitele opinii, tradiții și interese din Europa de astăzi pentru a obține cele mai bune rezultate pentru cetățenii europeni".

Președinția Consiliului este un proces rotativ între statele membre ale UE cu o periodicitate de 6 luni. Estonia a preluat președinția de la Malta la 1 iulie și va transmite-o Bulgariei la 31 decembrie. Estonia este într-un trio de președinție cu Bulgaria și Austria (care preia președinția din Bulgaria în ultima parte a anului 2018)

Cele trei președinții consecutive (Estonia, Bulgaria și Austria) au convenit între ele în ce domenii trebuie să se acorde mai multă atenție la nivel european. Acest lucru asigură faptul că subiectele importante rămân în atenție pe parcursul a 18 luni.

PRIORITĂȚILE PREȘEDINȚIEI ESTONIENE

Obiectivul general al președinției estoniene a Consiliului UE este să se asigure că UE rămâne unită și decisivă.

O ECONOMIE EUROPEANĂ DESCHISĂ ȘI INOVATIVĂ
O economie europeană deschisă și inovatoare înseamnă dezvoltarea unui mediu de afaceri, care să susțină creșterea economică și competitivitatea.

O EUROPA A SIGURANȚEI ȘI SECURITĂȚII Doar acționând împreună și păstrând unitatea pe scena globală, UE își poate menține cetățenii în siguranță și poate promova pacea, prosperitatea și stabilitatea.

EUROPA DIGITALA SI FLUXUL GRATUIT AL DATELOR Europa trebuie să exploateze beneficiile progresului tehnologic care aduce schimbări continue în beneficiul cetățenilor, întreprinderilor și guvernelor.

EUROPA INCLUSIVĂ ȘI DURABILĂ O Europă incluzivă și susținută sprijină egalitatea de șanse pentru ocuparea forței de muncă, accesul la servicii și dezvoltarea competențelor. O Europă durabilă se îngrijește și se angajează să obțină un mediu mai curat.

 

Informaţii suplimentare
https://www.eu2017.ee
Priorities and Programme
 
Căutare
©2011, Moldova Europeana
DQ Team
Menţinerea portalului în perioada 2014-2015 a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA
Portalul a fost realizat de Centru de Resurse "DIALOG-PRO" cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă punctul de vedere al Fundaţiei Est-Europene, Guvernului Suediei sau Sida