Harta site Contacte
Loading
Pagina Proiectului “Responsabilitate individuală şi cetăţenie activă” poate fi consultată în Compartimentul „Informare Europeană” al Portalului
Democraţia în acţiune
Principiul 9. Durabilitate şi orientare pe termen lung
...

Acţiunea 1

Necesităţile viitoarelor generaţii sunt luate în considerare în politicile curente.


indicatori
  • Autoritatea locală are o abordare structurată pentru dezvoltarea pe termen lung.
  • Necesităţile viitoarelor generaţii sunt luate în considerare sistematic, în procesul de planificare.
acţiunea 2

Permanent se ţine cont de durabilitatea comunității. Deciziile tind să încorporeze toate costurile și să nu transmită problemele generațiilor viitoare, fie ele de domeniul ecologic, structural, financiar, economic sau social.


indicatori
  • Există un angajament suprem, clar demonstrat din partea politicienilor și a conducerii superioare pentru obținerea sustenabilităţii corporative.
  • Asigurarea sustenabilităţii este parte integrală a politicii și strategiei de dezvoltare, planificare de acțiune și stabilire de obiective în cadrul tuturor departamentelor, funcțiilor și zonelor de servicii.
  • Responsabilitatea şi resursele specifice sunt afectate de sustenabilitatea în masă (de exemplu, într-un grup de lucru multi-funcțional).
  • Se asigură în mod sistemtic ca procesele autorităţii locale, cum ar fi managementul performanței, audit și control, să furnizeze mecanisme de feedback și provocare privind sustenabilitatea în practică și performanță.

Acţiunea 3

Există o perspectivă pe termen lung cu privire la viitorul comunității locale.


indicatori
  • Există o abordare participativă în procesul de luare a deciziilor privind dezvoltarea sustenabilităţii.
  • Există un plan de finanțare care să asigure viabilitatea pe termen lung a infrastructurii și a activelor comunităţii.

acţiunea 4

Există o înțelegere a complexității istorice, culturale și sociale la crearea perspectivelor de viitor.


indicatori

Există o abordare structurată privind modul de păstrare a aspectului istoric, cultural și social al comunităţii.
 

În această localitate, se ia în considerare părerea cetăţenilor în soluţionarea problemelor şi asigurarea sustenabilităţii.
 

 

 

 

©2011, Moldova Europeana
DQ Team
Menţinerea portalului în perioada 2014-2015 a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA
Portalul a fost realizat de Centru de Resurse "DIALOG-PRO" cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă punctul de vedere al Fundaţiei Est-Europene, Guvernului Suediei sau Sida