Harta site Contacte
Loading
Pagina Proiectului “Responsabilitate individuală şi cetăţenie activă” poate fi consultată în Compartimentul „Informare Europeană” al Portalului
Uniunea Europeană
Servicii audiovizuale
Video
UE produce o gamă largă de materiale audiovizuale disponibile în baze de date on-line.  Puteţi urmări dezbaterile şi discuţiile din Parlamentul European şi din Consiliul de miniştri al UE, precum şi scurte materiale video oferite gratuit. Videoclipurile pot fi vizionate şi pe You Tube (canalul EUtube)
 
Accesul  la toate materialle audiovizuale este posibil atât  din Sala de presă UE /Audiovizual
cât şi de  pe site-urile specializate pentru presa, elaborate de fiecare structură a UE


Serviciile de informaţii televizate ale UE, pun la dispoziţia presei materiale audiovizuale pe teme de interes european.
 
PARLAMENT EUROPEAN


Site-ul audiovizualEuroparlTv

EuroparlTV este televiziunea prin internet a Parlamentului European. Canalul TV online urmăreşte să informeze cetăţenii UE cu privire la activităţile Parlamentului şi la modul în care deputaţii influenţează situaţia politică şi adoptă acte legislative care afectează vieţile oamenilor din toată Europa.

Serviciul include transmisiuni online în direct ale sesiunilor parlamentare şi ale reuniunilor comisiilor, ştiri şi dezbateri şi înregistrări video educaţionale. Sunt disponibile subtitrări în toate cele 22 de limbi oficiale ale Uniunii Europene pentru toate înregistrările video.

Diferitele canale ale EuroparlTV sunt împărţite în trei grupuri principale, care vizează un public diferit: Actualitatea, Parlamentul tinerilor şi Descoperă Parlamentul.

EP LIVE -  Şedinţa în direct
 Consiliul European


TV Newsroom  oferă în mod gratuit şi liber de drepturi de autor de difuzare.video de calitate  (MPEG4) şi fotografii (JPEG) ce reflecta toate activităţile importante ale Consiliului

Reuniunile Consiliului European şi Reuniunile Consiliului de Miniştri , mese rotunde şi conferinţe de presă,  integral), precum şi alte activităţi ale Consiliului (CPS, grupuri de lucru cu invitati speciali), precum şi evenimente speciale sunt înregistrate şi puse la dispoziţie pentru a  fi descărcate într-o oră de la eveniment.

Vezi de asemenea:

Council of the EU - Video library
Council of the EU - Video streaming of public sessions
Council of the EU - TV Newsroom
European Council – Video streaming
President of the European Council – Videos
Presidency of the Council of the EU – Video gallery


Comisia Europeana

Europe by satellite (EbS)


Europe by Satellite (EbS) este un serviciu de informare al Uniunii Europene, administrat de către Comisia Europeană. Acesta a fost înființat în anul 1995 și furnizează televizilor și posturilor de informații audio-video despre Comisia Europeană în 23 de limbi. Materialul informativ este constituit din evenimente transmise în direct, imagini de arhivă și reportaje despre subiecte ce țin de Uniunea Europeană și instituțiile afiliate. Serviciul este disponibil printr-o conexiune necriptată prin satelit și prin intermediul internetului.

Servicii
  • conținut audio-video ce provine de la Comisia Europenă, Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europeme și alte instituții ale UE;
  • transmisiunii directe, conferințe de presă, întruniri, sesiuni plenare, ceremonii;
  • imagini de arhivă produse de către serviciile Comisiei Europeme și de către instituțiile Uniunii Europene;
  • materialul furnizat de către EbS poate fi folosit gratuit de către instituțiile mass-media. Acestea sunt restricțiile prevăzute pentru dreptul de autor.
  • streaming online pe internet la o rezoluție scăzută, în direct dacă se cere acest lucru (maximum 7 zile) în peste 23 de limbi - singurul serviciu de acest tip pe internet;
  • transmisiuni în direct de calitate pentru televiziune și radio, disponibile pe internet, ce permit UE să furnizeze informații insituțiilor mass-media din întreaga lume;

Audiovisual Service - Video Channel
WEBCAST - portalul pentru conferinţe al Comisiei EuropeneAceastă pagină vă oferă acces la transmisiuni în direct pe internet şi la înregistrările video ale conferinţelor desfăşurate la Bruxelles sau în alte locaţii din Europa, precum şi la materialele video documentare ale Comisiei Europene referitoare la diversele politici ale UE.

Portalul dispune de o interfaţă uşor de utilizat, care prezintă pe aceeaşi pagină materiale video şi audio, diaporame, informaţii despre vorbitori, un forum de discuţii on-line, sondaje şi alte informaţii utile.

Conferinţele, atelierele, sesiunile de informare asupra programelor, evenimentele etc. vor fi însoţite, uneori, de forumuri de discuţii on-line sau de sondaje care vor permite participanţilor să pună întrebări despre respectivul eveniment şi să discute pe marginea subiectelor conexe, atât între ei, cât şi cu personalul Comisiei Europene. Toate aceste aspecte vor favoriza stabilirea unei comunicări interactive, economice, rapide şi, nu în ultimul rând, care respectă mediul.

Înregistrările video vor fi disponibile on-line la câteva zile de la desfăşurarea evenimentelor.Portalul este realizat şi gestionat de către Tehnologie pentru conferinţe unitatea din cadrul Direcţiei Generale Interpretare – Direcţia Conferinţe

 Tutorial 1
Tutorial 2

EUtube - canalul YouTube al Comisiei Europene (lansat in 2007)DG Maritime Affairs and Fisheries videos
DG Health and Consumers video reports

DG Information Society and Media short films
DG Information Society and Media videos
EuropeAid Development and Cooperation - Videos

Vezi de asemenea:

UE pe site-urile de partajare a materialelor video (YouTube etc.)
:


UE pe Daily Motion 
UE pe YouTube

      EUTube – canalul
      Instituţii
ECHO - Humanitarian Aid and Civil Protection – Video library
European Anti-Fraud Office
European Central Bank - Webcasts
European Economic and Social Committee videos
Committee of the Regions videos
European Centre for Disease Prevention and Control - ECDC TV
European Environment Agency - Multimedia centre
European Defence Agency - Videos
European Network and Information Security Agency – Videos
      Ţări  (delegatiile ale UE si Comisie Europene)
      Politici şi proiecte
Agenţii
UE pe Vimeo  


EURONEWS

EuroNews este un canal de televiziune de știri paneuropean lansat pe 1 ianuarie 1993. Canalul comentează știrile din punctul de vedere european Euronews este disponibil în 155 de țări, în 10 limbi străine Aproximativ 7,5 milioane de oameni urmăresc zilnic Euronews în întreaga Europă.EuroNews folosește comentariile din studio pentru acompanierea reportajelor și un segment fără comentarii (No comment) pentru reportajele cu un conțiut exclusiv vizual.

Selectat de Comisia Europeană pentru „misiunea informării” dintre șapte candidați, EuroNews produce și difuzează simultan programe de știri în mai multe limbi, care privesc atât actualitatea europeană cât și cea mondială. Aproximativ 10% dintre emisiunile postului vizează informațiile și dezbaterile temelor europene. Canalul primește fonduri de aproximativ 5 milioane de euro. Canalul acorda o atenție deosebită subiectelor legate de Uniunea Europeană și mai înainte să primească sus-numitul mandat.

Canalul prezintă emisiuni de știri la fiecare 30 de minute sub titlul EuroNews. Între emisiunile de știri sunt emise scurte programe specializate pe noutățile de pe piața financiară și de mărfuri, evenimente sportive, din lumea politică, artistică și științifică, previziuni meteorologice și reviste ale presei. Emisiunile obișnuite sunt întrerupe de transmisiuni în direct sau noutăți absolute.

EuroNews emite în 11 limbi: engleză, franceză, germană, italiană, portugheză, rusă, etc
VIDEO
Portalul audiovizaual al Comisiei Europene

©2011, Moldova Europeana
DQ Team
Menţinerea portalului în perioada 2014-2015 a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA
Portalul a fost realizat de Centru de Resurse "DIALOG-PRO" cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă punctul de vedere al Fundaţiei Est-Europene, Guvernului Suediei sau Sida